05/09/2015

Brandweer kan ambulance niet gebruiken bij ongeval in eigen kazerne

Brandweer kan ambulance niet gebruiken bij ongeval in eigen kazerne , 

Brandweer kan ambulance niet gebruiken bij ongeval in eigen kazerne

De arbeider viel door het dak.Foto: ptb

Een 28-jarige arbeider uit Zelzate is gistermiddag door het dak gevallen van de Ieperse brandweerkazerne aan het Minneplein. In de kazerne stond een ambulance, maar toch moest de hulp van elders komen. De man voerde dakwerken uit en deed zijn beschermingskledij uit net voor hij via een ladder naar beneden wou komen. Hij zakte door een oude dakplaat naast de ladder, acht meter boven de grond. Zijn val werd deels gebroken door een vals plafond, een metalen staaf van de poort en een brandweerwagen. De dakwerker werd met een sleutelbeenbreuk, gebroken rib en kneuzingen afgevoerd naar het Jan Yperman Ziekenhuis.

Voor het vervoer moest een ambulance uit Poperinge ter plaatse komen terwijl er een ambulance in de kazerne stond. ‘Het is confronterend dat we daarop moesten wachten, ook al was er een mug binnen enkele minuten ter plaatse’, klinkt het bij de Ieperse brandweer. ‘Onze drie vaste beroepsbrandweermannen werden op een jaar tijd herleid naar één en die man mag niet met onze ambulance rijden. Vrijwilligers kunnen niet op tijd in de kazerne geraken om de ambulance te besturen. We zoeken dringend nog een vaste brandweerman en hopen dat de brandweerzone daar werk van maakt. Ofwel wordt een vrijwilliger beroepsbrandweerman ofwel moet er iemand aangeworven worden. Alle officieren hebben dit de avond voor het ongeval nog besproken in de kazerne. Het is ook een probleem in andere brandweerkorpsen in de streek waar gewerkt wordt met thuispermanentie.

20:29 Écrit par jeannine goossens dans Actualité, chez les pompiers, Général | Lien permanent | Commentaires (0) | Tags : brandweerkazerne ieper

Les commentaires sont fermés.